Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesi’nin Mevcut Durum Analizi Çalıştayları Erzurum’da Gerçekleştirildi

T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen ve TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından yürütülen “Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesi”nin "Mevcut Durum Analizi" çalıştayları 13 ve 20 Mayıs 2017 tarihlerinde Erzurum'da gerçekleştirildi.

Moderasyonunu TÜBİTAK TÜSSİDE’nin yaptığı çalışmaya Erzurum ili ve hinterlandını temsilen kırmızı et konusunda çalışan akademisyenler ile kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu sektör temsilcileri katıldı.

Kırmızı Et sektöründe çalışmalar yürüten tüm kesimlerin aynı masalarda buluştuğu çalıştayda sektörün mevcut durumu üzerine görüşler dile getirildi. Sektörün güçlü ve gelişmeye açık alanları ile olası fırsat ve tehditlerinin belirlenmeye çalışıldığı mevcut durum analizi çalışması sonrası yaratıcı fikir oluşturma yöntem ve teknikleri kullanılarak sektörün güçlenmesine yönelik öneri geliştirme çalışması gerçekleştirildi.

22.05.2017