tusside-logo-2_1@4x

Girişimcilik Konseyi İmza Töreni

Bu Haberi Paylaş

Türkiye’de girişimciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmaları bir çatı altında toplayarak stratejiler oluşturulmasını ve uygulamaya geçirilmesini sağlamak amacıyla kurulan Girişimcilik Konseyi’nin vizyonu 4 Ocak 2012 tarihindeki lansman toplantısıyla tanıtıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Nihat ERGÜN’ün başkanlığında çalışmalarını yürütecek Konsey, orta ve uzun vadede girişimciliğin geliştirilmesi için üstlendiği görevleri ve hedefleri bir “Girişimcilik Konseyi Manifestosu”yla bütünledi.

Girişimcilik Konseyi’nin manifestosunda; ülkemiz girişimcilerine daha hızlı bir işleyiş ve etkin bir iş ortamının sağlanması, Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomik güçlerinden biri yapmak ideali, girişimci dostu bir ekosistem için yeni stratejilerin belirlenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, girişimci adaylarının bilgi ve finans kaynaklarına erişiminin kolaylaştırılması, iletişim ağlarının geliştirilmesi, Eko girişimcilik, sosyal girişimcilik, sosyal girişimcilik, inovatif girişimcilik, genç girişimcilik ve kadın girişimciliği gibi tematik alanlarda girişimciliğin desteklenmesi, girişimcilerin ihracata yönlendirilmesi ve dünya pazarlarında uluslararası rekabet gücü kazanmalarının sağlanması, girişimcilik konusunda iletişim, bilgilendirme, araştırma ve veri toplama ortamlarının ileri standartlara eriştirilmesi gibi hedeflerin önemi vurgulandı.

Girişimcilik Konseyi’nin oluşumuyla birlikte 32 kuruluş arasında girişimcilik hizmet ve hedefleri doğrultusunda entegrasyon sağlanıyor. Konseyin, sekreterya hizmetlerini  KOSGEB İdaresi Başkanlığı yerine getirecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Nihat ERGÜN Girişimcilik Konseyi imza töreni öncesindeki konuşmasında, 27 Aralık 2011 tarihli Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nda önemli bir karar aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

”Artık üniversitelere yönelik girişimci ve yenilikçi üniversite endeksleri oluşturacağız ve üniversitelerimizin bu alanlardaki performansını ölçmeye başlayacağız. Üniversiteden kaç girişimci, kaç patent çıkmış? Kaçı lisanslanmış? Kaçı sanayi için ticarileşmiş? Bunlar yeni kriterler olacak. Bugün kurulan Girişimcilik Konseyi, girişimcilerin finansmanını çözmek için, yerli ve yabancı finans kaynaklarına ulaşımı kolaylaştırmaya, risk sermayesi fonları ve iş melekleri gibi alternatif finansal araçları geliştirmeye yönelik eylemler hazırlayacaktır.”

Girişimcilik Konseyi’nde yer alan kuruluşlar şöyle; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB, İŞKUR, TÜBİTAK, YÖK, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Türkiye Girişim Sermayesi Meclisi, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), ENDEAVOR Derneği, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD), Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Teknogirişim İşletmeleri Araştırma Geliştirme (TEKNOGİRİŞİM) Derneği, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD), Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)

Girişimcilik Konseyi üyeleri, imza töreninin ardından ilk konsey toplantısını gerçekleştirdi.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler