tusside-logo-2_1@4x

Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesi Başladı

Bu Haberi Paylaş

T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Sanayi ve Sevk İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Yönetim Bilimleri Ar-Ge Merkezi tarafından düzenlenen “Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesi” lansman toplantısı 23 Mart 2017 tarihinde Erzurum’da gerçekleştirildi.

Toplantıya; Erzurum Milletvekili Sayın Orhan DELİGÖZ, Erzurum Valisi Sayın Seyfettin AZİZOĞLU, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Mehmet SEKMEN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Faruk FIRATOĞLU, TÜSSİDE Enstitü Müdürü Sayın Tezer BATTAL, Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman AKAR, İl Müdür Yardımcıları, Enstitü Müdürleri, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Akademisyenler, Sektörde Söz Sahibi Üreticiler, Sektörle İlgili Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları ve Basın Mensupları katıldı.

Açılış konuşmasında TÜSSİDE Enstitü Müdürü Sayın Tezer BATTAL, Erzurum ilinin ve hinterlandının iklim koşulları, florası ile büyük ve küçükbaş hayvancılığa elverişli bir bölge olduğuna, doğal koşulların bu bölgede kırmızı et sektörü için doğal bir yığınlaşma ortaya çıkarttığına ve söz konusu yığınlaşmanın, planlı bir hareketle işbirliği modellerine dönüştürülerek, bireysel işletmelerin yaratacağı faydadan çok daha fazlasını yaratma kapasitesine sahip olabileceğine vurgu yaptı.

Program kapsamında nüfusun önemli bir bölümüne istihdam sağlayan, gıda ihtiyacının karşılanmasına yardımcı, sanayi sektörünün birçok dalına ekonomik gelir sunan ve ihracat potansiyeli ile de ekonomiye yüksek katkıda bulunan sektörlerden birisi olan kırmızı et sektöründeki sorunların ele alındığı bir panel gerçekleştirildi. Panelde konuşmacı olarak yer alan akademisyenler, işletme sahipleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mevcut problemleri tanımlayarak çözüm için yapılması gerekenler üzerine münazara etti. Kurumların ve aktörlerin işbirliğinin, kırmızı et üretim ve işlenmesinde lokomotif olacağının tanımlandığı toplantıda, işbirliği olmaksızın ilerlemenin mümkün olamayacağı, bu nedenle sektörle ilgili tüm aktörlerin hep birlikte elini taşın altına koyması gerektiği kaydedildi.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler