Liderlik Okulu programı, daha önce Bosna Hersek ve Kosova’daki bürokratlara yönelik düzenlenmişti.
07-17 Mayıs tarihleri arasında Kazakistanlı bürokratlar için ve 21-31 Mayıs tarihleri arasında da Tunus’lu bürokratlar için düzenlenen iki programa da, her iki ülkeden 30 civarında bürokrat, basın mensubu ve STK yöneticisi katılım sağladı.
Enstitü Müdürümüz Sn. Tezer Battal, programın açılış konuşmasında Liderlik Okulu çalışmalarının ülkeler arasındaki ilişkiler açısından önemine vurgu yaptı.
Coğrafi ve kültürel yakınlığımız bulunan ülkelerle planlanan Liderlik Okulu programı, enstitümüz ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ortaklığı ve Dışişlerinin desteği ile yürütülmektedir. Türkiye’nin liderlik alanında sahip olduğu bilgi ve tecrübe paylaşımı, yeni işbirliği ağlarının oluşturulması ve ortak kazanımların elde edilmesi amaçlanmaktadır.
Kazakistan ve Tunus için düzenlenen Liderlik Okulu programında ilk olarak TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde uygulamalı eğitimler verildi. Bu kapsamda; Değişimin Uluslararası Boyutu ve Türkiye’ye Etkileri, Türkiye Ekonomisinin Gelişimi, e-Devlet Uygulamaları, Hesap Verebilirlik ve Şeffaflık, Stratejik Yönetim, Türkiye’de Kalite Yönetimi Uygulamaları, Kurumsal Liderlik ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularına değinildi..
Yaklaşık iki hafta süren programın birinci haftasında İTÜ, Başkent ve Sabancı Üniversitesi hocaları tarafından teorik eğitimler verilirken, ikinci haftasında Ankara’da TBMM ve ilgili bakanlıklara ziyaretler gerçekleştirilerek katılımcıların Türkiye’deki bakanlık ve kurumlarla tanışmaları sağlanıyor.
Etkinliğe katılanların Türkiye’yi daha yakından tanımaları amacıyla İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerine gezi düzenlenirken, Ankara programı kapsamında da Anıtkabir ve restorasyon sonrası kapılarını yeniden açan Anadolu Medeniyetleri Müzesi de ziyaret edilmektedir.