tusside-logo-2_1@4x

Uzman Yardımcılığı Eğitimleri İşbirliği Projesi Tamamlandı

Bu Haberi Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK TÜSSİDE arasında Mart 2015’te imzalanan “Uzman Yardımcılığı Eğitimleri İşbirliği Projesi” son buldu. Proje kapsamında MEB’de görevli uzman yardımcılarının akademik donanımlarını artırmak, çalışmalarına yön vermek ve ayrıca mesleki teknik becerilerini geliştirmeye yönelik öğretim programları tasarlanmış ve uygulamaya konulmuştur.

Proje kapsamında toplam 135 MEB Uzman Yardımcısına Mersin, Aydın ve Muğla Hizmetiçi Enstitüleri ile TÜSSİDE’de eğitimler verilmiştir. Toplam 330 saat süren eğitimlerin genel başlıkları Şekil1’de verilmiştir.

Eğitim başlıkları içerisinde olmayan fakat eğitim politikaları geliştirilmesi beklenen uzman yardımcılarında fayda oluşturması amacıyla programa dahil edilen “Eğitimde Fark Yaratanlar” bölümü uzman yardımcıları ve TÜSSİDE araştırmacıları tarafından büyük ilgi görmüştür. Eğitimde Fark Yaratanlar bölümü kapsamında sesli kitap projeleriyle tanınan Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Lâboratuvarı’nın (GETEM) direktörlüğünü yürüten Engin Yılmaz, son zamanlarda sosyal medyada farklı sınıf tasarımı ile gündem oluşturan yeni nesil öğretmen Ahmet Naç ve Varkey Gems Vakfı Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin seçtiği “dünyada en iyi 50 öğretmen” arasında yer alan Dilek Livaneli paylaşımlarda bulunmuşlardı.

Proje kapsamında uzmanlarının gelişimlerinin izlenebilmesi için bir değerlendirme sistemi kurulmuş, raporlamalar yapılmış ve Şubat 2016 itibariyle proje tamamlanmıştır.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler