tusside-logo-2_1@4x

2018 Kış Bilim Kampları Yapıldı

Bu Haberi Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK TÜSSİDE arasında yapılan işbirliği ile sömestre tatilinde iki bilim kampı gerçekleştirildi.

ASPB’nin sosyal hizmetlerinden faydalanan akademik başarısı yüksek 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yer aldığı Bilim kamplarında Bingöl, Isparta, Muş ve Giresun illerinden toplam 52 öğrenci katılım sağladı.

21 Ocak’ta başlayan kamplar, rehber üniversite öğrencileri ile birlikte TÜSSİDE’de yatılı olarak gerçekleştirildi. TÜBİTAK Enstitülerinden UME ve Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü’nün yer aldığı programda öğrenciler hem bilim insanları tanışma fırsatını yakaladılar hem de ölçme ve yer bilimlerine ilişkin uygulamalı etkinliklerle yeni bilgiler edindiler.

Program kapsamında ayrıca Alternatif Enerjiler, Hareket ve Sürtünme, Robot Atölyesi gibi ağırlıklı olarak fen bilimleri alanında pek çok atölye yer aldı. Öğrenciler  ayrıca İzmit Bilim Merkezini ziyaret ettiler. Programda öğrencilerle liderlik ve stratejik düşünme becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitsel çalışmalar, sanat atölyeleri ve ekip çalışmalarına yer verildi.

TÜBİTAK TÜSSİDE Bilim Kampları ile öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Çocukların söz konusu becerileri kullanarak farklı disiplinlerin nasıl bir arada çalıştıklarını ve günlük yaşamlarındaki sorunların bilimsel tekniklerle nasıl çözümleneceğinin atölye çalışmaları ile farkına varmaları amaçlanıyor.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler