tusside-logo-2_1@4x

Erzurum Hinterlandı Kırmızı Et Sektörü İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesinin Kapasite Geliştirme Fazı, İşbirliği Süreçleri Başlatıldı

Bu Haberi Paylaş

TÜBİTAK TÜSSİDE ile GTHB TRGM (Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ) işbirliği ile yürütülen Erzurum Hinterlandı Kırmızı Et Sektörü İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesinin kapasite geliştirme fazı, işbirliği süreçleri eğitimi ile başlatıldı.  Proje amaçları doğrultusunda TÜSSİDE Proje ekibi, GTHB Proje ekibi ve özel sektörden, üniversitelerden uzmanlar ve kamuda karar vericilerden oluşturulmuş teknik komite üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitim ve toplantıda, projede ihtiyaç duyulacak teknik konular ile ilgili bilgi paylaşımında bulunulmuş ve değerlendirmeler yapılmıştır. Üç gün süren eğitim boyunca, sektörel strateji, kooperatifçilik, lisanslı depoculuk, sözleşmeli üretim, değer zinciri, organik tarım, pazarlama, markalaşma, coğrafi işaret ve kümelenme ile ilgili temel kavramlar katılımcılara aktarıldı. Ayrıca eğitimin devamı niteliğinde örnek işbirliği yapıları (Yalova Garden – Küme Örneği, Katırlı Zeytin Kooperatifi – Kooperatif Örneği, TAT Konserve – Sözleşmeli Üretim Örneği, Marmara Birlik – Lisanslı Depoculuk Örneği) ziyaret edildi. Uygulamalı çalışmalar ile paylaşılan kavramlar ve içeriğin pekiştirilmesinin sağlandığı programda ayrıca; proje yolculuğunda ekiplerin ve teknik komite üyelerinin verimli ilerleyebilmesine yönelik iletişim, motivasyon ve takım olma çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca teknik komite ve proje ekibi ile beraber küçükbaş ve büyükbaş hayvan kırmızı et değer zinciri ve aktörleri tanımlanmış ve hinterland sınırlarının belirlenmesine yönelik kullanılabilecek nicel ve nitel kriterler tespit edildi.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler