tusside-logo-2_1@4x

2016 Yönetim Bilimleri Sempozyumu Gerçekleştirildi

Bu Haberi Paylaş

2016 Yönetim Bilimleri Sempozyumu, TÜBİTAK TÜSSİDE ve İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi İşbirliğinde “Kamu ve Özel Sektörde Yönetim Bilimleri Uygulamaları” ana teması ile 08-09 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.

İTÜ Maçka kampüsünde gerçekleştirilen programa Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer DİNÇER, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif ERGİN, İTÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfihak ALPKAN, TÜSSİDE Enstitü Müdürü Tezer BATTAL,  akademisyenler, araştırmacılar ve çok sayıda kamu yöneticileri katıldı.

Sempozyum düzenleme kurulu başkanlarından Tezer BATTAL, konuşmalarında katılımcıları selamladı ve TÜSSİDE’nin modern çağın getirdiği ve gerektirdiği teknikleri araştırdığını, en iyi uygulama örneklerini kurumların ekosistemine uyarlayarak daha doğru ve etkin sonuçlar alınmasına katkı sağladığını belirtti. Sempozyum düzenleme kurulu başkanlarından Prof. Dr. Lütfihak ALPKAN da katılımcıları selamladıktan sonra konuşmalarında tarihsel süreçteki yönetimsel model ve politikalara değindi.

Açılış konuşmaları akabinde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif ERGİN sempozyum katılımcılarını selamladı. Konuşmalarında yönetim için “en eski sanat, en yeni bilim” sözüne işaret eden Prof. Dr. ERGİN, ülkemizde sürdürülebilirliği sağlamada İş süreçleri ve yönetim kademelerinde bilimsel yöntemleri uygulamanın etkisine ve önemine işaret etti.  Prof. Dr. ERGİN ayrıca teknoloji ve mühendislik alanlarında yapılan çalışmaların etkisini arttırmanın, yerel ve global düzlemde bir açılıma kavuşturmanın yegane yolunun mühendislik ve beşeri bilimlerin uyumlu çalışmasından geçtiğini söyledi.

TÜBİTAK Başkanı’nın konuşmasının akabinde İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA ev sahibi olarak katılımcıları selamladı. Prof. Dr. KARACA konuşmalarında yönetim işinin matematik veya mühendislik gibi lineer olmadığını, yönetimin insan faktörünü merkeze alması gerektiğini belirtti.

İTÜ Rektörü’nün akabinde 60. ve 61. TC Hükümetlerinde bakanlık görevi yapan Prof. Dr. Ömer DİNÇER “Devlet İdaresinden Kamu Yönetimine” konulu bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Bakanlığı zamanında ülkemiz kamu kurumlarında gerçekleştirilen kurumsal yeniden yapılandırma ve dönüşüm süreçlerindeki gözlem ve deneyimlerini paylaşan Prof. Dr. DİNÇER, kurumların dönüşüm süreci öncesindeki durumları hakkında da doyurucu paylaşımlarda bulundu.

Prof. Dr. Ömer DİNÇER’in konuşmalarından sonra İTÜ İşletme Fakültesi kurucusu, 92 yaşındaki Prof. Dr. Zeyyat HATİPOĞLU, 1940lı yıllardan 2000li yıllara uzanan kamu ve özel sektördeki yönetim uygulamalarını, deneyimleri ve değerli görüşleri ışığında dile getirdi.

Açılış konuşmaları sonrasında “Kamu Sektöründe Yönetim Bilimleri Uygulamaları” konusunda panel gerçekleştirildi. Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve 63. TC Hükümeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza ALABOYUN başkanlığında yürütülen oturuma, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve TÜBİTAK Bilim Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat YÜLEK, MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı  Doç. Dr. Ömer BOLAT ve Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Çağatay TELLİ konuşmacı olarak katıldı. Yönetim alanında meydana gelen değişime bağlı olarak ortaya çıkan ihtiyaçlar, kamu sektörü özelinde ele alındı. Kamu kurumlarında değişim yönetimi konusunda da paylaşımlarda bulunulan oturuma katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

Programın ilk gününün öğleden sonraki bölümünde kamu yönetimi, ulaşım ve lojistik, bilgi yönetimi, kamuda sosyal politikalar ve bilimsel temellere dayalı karar verme konularında bildiri sunumları gerçekleştirildi.

Sempozyumun ikinci günü “Özel Sektörde Yönetim Bilimleri Uygulamaları” konulu panel ile devam etti. İTÜ işletme Fakültesi’nden Doç. Dr. Deniz TUNÇALP’ın başkanlığında yapılan oturuma Migros CEO’su Özgür TORT, Adel Kalem – Faber Castell  CEO’su Evrim HİZALER ve Taze & Kuru Inc. CEO’su Dr. Nusret YURTER konuşmacı olarak katıldı. Kurumsal şirketlerde ve bireysel girişimlerde karar verme, iş süreçlerini yönetme ve insan kaynakları konularında yönetim bilimi uygulamalarına dair bilgi paylaşımlarında bulunuldu. Panelin akabinde stratejik yönetim, üretim yönetimi, yönetim yaklaşımları, insan kaynakları yönetimi ve kalite & performans yönetimi konularında özel sektör uygulamalarını içeren bildiri sunumları yapıldı.

Toplamda 40’a yakın bildirinin sunulduğu program, sempozyum düzenleme ve yürütme kurullarının teşekkürleri ile son buldu.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler