Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve TÜSSİDE arasında 5 yıllık yeni bir işbirliği protokolü imzalandı. Bu işbirliği çerçevesinde TÜSSİDE bünyesindeki araştırmacılar, akademik yetkinliğini GTÜ’de artırırken, üniversitenin akademik kadrosu da TÜSSİDE’nin kurumsal araştırma ve eğitim projelerinde görev alacak ayrıca TÜSSİDE’nin araştırma projelerinde GTÜ yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yarı zamanlı çalışabilmesini kapsadığı belirtildi.
Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol töreninde GTÜ adına Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün, TÜSSİDE adına Enstitü Müdürü Tezer Battal imza attı. Protokol törenine ayrıca Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Babür Özçelik ile Prof. Dr. Ali Ata, Genel Sekreter Doç. Dr. Cevat Yaman, Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Abdurrahman Akyol, TÜSSİDE Enstitü Müdür Yardımcısı Selahattin Çetin, TÜSSİDE Projeler Koordinatörü Bakı Doğa Günay ve akademisyenler katılmıştır.
“Ülkemizde, üniversite – sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri de Gebze Teknik Üniversitesi’dir.
Törende bir konuşma yapan TÜSSİDE Müdürü Tezer Battal, yürüttükleri projeler kapsamında akademisyenlerle çalışmayı tercih ettiklerini belirterek, “Coğrafi olarak en yakınımızdaki Gebze Teknik Üniversitesi ile ortak çalışmalar yürütmemiz oldukça doğal ama bunun yanında biz bu üniversiteyi yirmi birinci yüzyılın değerlerini keşfetmiş ve değişimi uygulamış bir üniversite olarak görüyoruz. Sayın Rektör Hocamızın çalışmalarını da çok beğeniyoruz. Bu açıdan bizim için oldukça önemli bir işbirliği çalışmasına imza attık” diye konuştu. Tezer Battal, Gebze Teknik Üniversitesi’nin bölgemiz ve ülkemiz açısından da önemine değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde, üniversite – sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri de Gebze Teknik Üniversitesi’dir. Herkesi bu üniversiteyi takip etmeye çağırıyorum; göreceksiniz ki nitelikli akademik kadrosuyla, üniversite sanayi işbirliği modelinin çalışan en önemli modellerinden biridir.”
Adında “sanayinin sevki” olan bir kuruluşla yaptığımız bu işbirliği anlaşması, birlikte çalışmanın önünü açacak ve teknolojinin etkin kullanımı ile ülkemizin gelişmesine katkı sunacaktır”
Ardından bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün, çalışmalarıyla dış paydaşların iç paydaş haline getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve diğer AR-GE merkezleriyle, Organize Sanayi Bölgesi birimleriyle ortak çalışmalarımız devam etmekte. Adında “sanayinin sevki” olan bir kuruluşla yaptığımız bu işbirliği anlaşması, birlikte çalışmanın önünü açacak ve teknolojinin etkin kullanımı ile ülkemizin gelişmesine katkı sunacaktır” diye konuştu.