Kırklareli Üniversitesi ve TÜBİTAK TÜSSİDE iş birliğinde yürütülen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında hazırlanacak Ar-Ge Stratejisi ve Yol Haritası için saha görüşmeleri gerçekleşmiştir. Bu görüşmelerde Kırklareli’nin gıda ekosisteminde yer alan paydaşların, üniversitenin gıda ihtisaslaşmasına yönelik beklenti ve değerlendirmeleri alınmıştır.
Saha ziyaretleri iki ana odak noktada gerçekleştirilmiştir. Bunlardan birincisi proje kapsamında Kırklareli için birer rekabetçi sektör olarak tespit edilen bitkisel yağ, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, arıcılık ürünleri ile bağcılık ürünleri üreticileridir. Saha ziyaretlerinin bir diğer odak noktası ise bölgesel kalkınmanın kilit paydaşları arasında yer alan yerel yönetim, ticaret ve sanayi odası, kalkınma ajansı ve borsa temsilcileri olmuştur.
Saha ziyaretleri 23-24 Şubat 2021 tarihlerinde TÜBİTAK TÜSSİDE Başuzman Araştırmacılarından Barış Çarıkcı ve Uzman Araştırmacı Seda Celep tarafından yürütülmüştür. Ziyaretlere Kırklareli Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu, Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. Selin Özden, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanı Öğr. Gör. Çiğdem Ovacı Beji ile Gıda İhtisaslaşma Koordinatörlüğü personeli Celil Onur Şendir yer almıştır.
Kırklareli Valiliği, Kırklareli Belediyesi, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Kırklareli Ticaret Borsası, Trakya Kalkınma Ajansı, Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş, Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. A.Ş, Bahçıvan Gıda San. ve Tic. A.Ş., Rumeli Hardaliye ile S.S. Hamitabat Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaretlerin gerçekleştirildiği kurum ve kuruluşlar olmuştur.