tusside-logo-2_1@4x

Odak Dijital Dönüşüm,Hedef 4. Sanayi Devrimi’ne Hazır Bir Türkiye!

Bu Haberi Paylaş

TÜBİTAK TÜSSİDE’nin işletmelerin dijital dönüşümlerine katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği DDX Dijital Dönüşüm Değerlendirme Modeli’nin danışmanlık eğitimleri başladı. Eğitimin açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ve TÜBİTAK TÜSSİDE Enstitü Müdürü İsmail Doğan’ın konuşmaları ile gerçekleşti.

Konuşmasında “Dijital dönüşüm, rekabetçiliklerini artırmak ve hayatta kalmak adına firmalarımız için bir tercihten öte, bir zorunluluk haline geldi” ifadesini kullanan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Firmalar için dijital dönüşüm yolculuğu uzun soluklu ve ucu belirsiz bir yolculuğa adım atmak demek. Yüksek maliyetli projeler, insan kaynağı ihtiyacı, dijital dönüşüme nereden başlanacağını saptayamamak gibi engeller firmalarımızın karşılaştığı en önemli sorunların başında geliyor. KOBİ’lerimizin bu yolculuğu başarıyla gerçekleştirmesi ancak ülkemize özgü faktörleri dikkate alan, onlar için tasarlanmış değerlendirme araçları ve onlara özgü yol haritasıyla mümkün.

Bu amaçla TÜBİTAK TÜSSİDE, sürecin başında Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlanan ‘’Dijital Dönüşüm Değerlendirme Aracı’’nı temel alarak ülke genelinde yaygın biçimde uygulanması planlanan bir “Dijital Dönüşüm Değerlendirme Modeli” geliştirdi. Bu modeli ilk olarak Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalara uyguladık. Pilot çalışmanın sonuçları doğrultusunda model uygulama süreçlerini iyileştirdik. Hızlı bir şekilde bu aracın tüm Türkiye genelinde KOBİ’lere uygulanmasına imkân verecek yapıya kavuşturduk. Yol haritası, ek raporlama ve analiz modülleri ile modelimizi zenginleştirdik.

Modelin tüm ülke genelinde uygulanmasını sağlayacak insan kaynağını yetiştirmek amacıyla bugün bu eğitim programını hayata geçiriyoruz.  Bu program ile işletmelerimiz dijital dönüşüm projelerine başlayacak ve gerektiğinde ihtiyaçlarına yönelik destek başvurusunda bulunabilecekler.  İhtiyaç duydukları her noktada Bakanlık olarak yanlarında olacağız”.

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt söz konusu programın Türkiye’deki KOBİ’lerin dijitalleşme sürecindeki ihtiyaçlarına yönelik önemli veriler sağlayacağına dikkat çekti. DDX Modelinin gelişim sürecine değinen TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ise eğitim programına olan yoğun ilgiden memnuniyetini dile getirdi.

3 Temmuz’a kadar devam edecek olan eğitimler firma uygulamaları ve vaka çalışmalarıyla desteklenecek. 96 saat sürmesi planlanan eğitimlerde Dijital Dönüşüm Teknolojileri ve Uygulama Örnekleri, Dijital Dönüşüm Değerlendirme Aracı ve Yol Haritası, Danışman Becerileri başlıkları ele alınacak. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar tarafından işletmelere sunulacak olan danışmanlık hizmetleri, yapılan iş birliği kapsamında KOSGEB tarafından desteklenecek.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler