tusside-logo-2_1@4x

Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesi Saha Görüşmeleri Tamamlandı

Bu Haberi Paylaş

TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) ve T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) işbirliğiyle yürütülen “Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçleri Analizi Projesi” kapsamında “Bölgenin Kırmızı Et Sektörü Mevcut Durum Analizi” için belirlenen Erzurum ili hinterlandı kapsamında kırmızı et sektörü paydaşlarıyla (yetiştiriciler, üreticiler, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK’lar vs.) birebir görüşmeler yapıldı.

Yürütülen il ve ilçe bazlı hayvan varlığı, hayvan hareketleri ve kesimhane varlığı gibi veri incelemeleri sonucunda belirlenen Erzurum ili hinterlandına Ağrı, Ardahan, Kars, Bingöl, Erzincan, Bayburt ve Artvin olmak üzere 7 il dahil edildi.

Saha ziyareti kapsamında Erzurum ve belirlenen 7 ilde 22 ilçe ziyaret edilerek, 66 birebir görüşme gerçekleştirildi.

İl bazında görüşme dağılımı;

Ağrı- 3, Ankara- 11, Ardahan- 4, Artvin- 5, Bayburt- 4, Erzincan- 4, Erzurum- 31, Kars- 4

Kurum bazında görüşme dağılımı;

Besici işletmesi- 21, Birlik- 11, Damızlık işletmesi- 8, Kasap- 4, Yem işletmesi- 3, Oda- 3, Kooperatif- 2, Süt Çiftliği- 1, Kamu Kurumu- 5, Diğer (Bakanlık, Borsa, İktisadi Devlet Kuruluşu, , Konsey, Proje Danışmanı, Üniversite)- 8

Görüşmeler ile birlikte; Erzurum ili ve hinterlandındaki kırmızı et sektörünün çözülmesi gereken sorunlarını ortaya koymak, hangi güçlü yanlardan faydalanılarak sorunların nasıl aşılabileceğini ve rekabetçi politikalar izlenebileceğini tespit etmek, bu sektöre ilişkin mevcut durumdaki işbirliği ve strateji faaliyetlerini incelemek, kısa-orta-uzun vadede kırmızı et işbirliği stratejilerinin ve politikalarının temellerini şekillendirmek amaçlanmıştır.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler