tusside-logo-2_1@4x

TÜDEMSAŞ’ın Yol Haritası Dış Paydaşlar ile Masaya Yatırıldı

Bu Haberi Paylaş

Sivas’ın önemli kuruluşlarından Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ) ile şirketin kurumsal yönetim sisteminin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik başlatılan “Stratejik Yönetim, Süreç Yönetimi ve İç Kontrol Sistemi’nin oluşturulması” projesi kapsamında 22 Mayıs’ta Sivas Termal Otel’de TÜDEMSAŞ Dış Paydaş Ortak Akıl Platformu çalıştayı gerçekleştirildi.  Demiryollarına yön veren lider kuruluşlar, bürokratlar, akademisyenler ve özel sektör temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen çalıştayda, TÜDEMSAŞ’ın güçlü yanlarının, gelişmeye açık yönlerinin, yüz yüze olduğu fırsatların ve tehditlerin belirlenmesi ve yol haritası oluşturulmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar arasında, TCDD, TCDD Taşımacılık AŞ, TÜLOMSAŞ, TÜVASAŞ, özel sektör vagon üreticileri, lojistik firmaları, kamu kurum ve sendika temsilcileri ile TÜDEMSAŞ’a iş yapan Türkiye genelindeki alt yükleniciler bulundu.

Programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, TÜDEMSAŞ’ın her geçen gün kabuğundan sıyrılan ve daha çok gelişen bir kuruluş olduğuna dikkati çekerek Kurumun son yıllarda milli ürün seferberliği kapsamında geleceğin ihtiyaçlarını da karşılayacak hale gelmekte olduğunu belirtti. 1939’dan beri Sivas’ın ve Sivaslının hayatında yer alan TÜDEMSAŞ’ın adeta bir okul gibi çalışarak hem kalifiye eleman yetiştirdiğini hem ülke ekonomisine hem de ilin gelişimine katkı sağladığını vurguladı.

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murat Kavak ise 1939 yılında Cer Atölyesi adı altında faaliyete başlayan kuruluşun ülkenin kalkınmasına ciddi anlamda katkı sağladığını vurgulayarak, ilk milli demiryolu aracı olan Bozkurt isimli buharlı lokomotifin TÜDEMSAŞ’ta üretildiğini ifade etti. Bu atılımların sonraki yıllarda duraksadığını ve yaklaşık 50 yıl demiryollarının önemsenmediğini belirten Kavak, 2002 yılından sonra demiryollarının yeniden öncelikli demiryolu ulaşım aracı olarak benimsendiğini ifade etti. Milli ve yerli seferberlik ilan edildiğini de hatırlatan Kavak, şu ana kadar demiryollarına 60 milyara yakın harcama gerçekleştirildiğini dile getirdi. Gül, “Bundan sonra Sivas’ta yeni bir sayfa açılması gerektiğini vurgulayarak, TÜDEMSAŞ’ın öncülüğünde yerli ve milli üretim yapan ve TÜDEMSAŞ’a üretim yapan özel sektörün oluşturduğu bir atılımın gerçekleşmesine ihtiyaç olduğunu belirtti.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan da TUBİTAK’a bağlı TÜSSİDE ile stratejik yönetim, süreç yönetimi, iş kontrol sistemi konularında düzenledikleri TÜDEMSAŞ Dış Paydaş Ortak Akıl Platformu’na katılım sağlayanlara teşekkürlerini iletti.

Kalkınma Bakanlığı Program İzleme Değerlendirme ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Dairesi Başkanı Mehmet Akif Köseoğlu ise stratejik plan ve stratejik yönetim anlayışının önemine vurgu yaptı.

Proje yürütücüsü TÜBİTAK TÜSSİDE uzmanı Yasemin BÜLBÜL, gerçekleştirilecek çalıştayın amacı ve proje hakkında bilgi vererek, TÜSSİDE’nin deneyimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Çalıştay TÜBİTAK TÜSSİDE danışmanlarından Dr. İlkan SARIGÖL tarafından yürütüldü.

Çalıştaya katılanlar programın ikinci gününde TÜDEMSAŞ fabrikasını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan hem TÜDEMSAŞ’ın tedarikçisi hem de demiryolu sektörüne iş yapan belli başlı firmalara ziyaretler gerçekleştirildi. Gezide yenilenen malzeme stok sahaları gezilerek stok takip sistemi hakkında bilgi alındı. Vagon Üretim Fabrikasını ziyaretlerinde ise TSI sertifikasına sahip yeni nesil yük vagonlarının üretim aşamaları yerinde görüldü.

Soru ve önerileriniz içinİletişime Geçin

En Yeniler